Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yes, I can. Canviem el que sóc pel que puc ser

"El pessimista es queixa del vent.

 L'optimista espera que canviï.

El líder arregla les veles "

John Maxwell


 

 

Hi ha dies en els que, de cop i volta, un d'aquells missatges que t'arriben a la bústia també t'arriba al cor. Avui aquesta nota de reflexió va adreçada a totes aquelles persones que han de soportar petites veus que els hi diuen que no ho aconseguiran. Molt especialment a  la Rosa: que mai et diguin que no pots, que això no és per a tu, mai deixis que res et detingui. Pots triunfar, només has de voler-ho.!!!!!!!


 




Aquest anunci de Pantene ens aconsella que si el món ens diu que no podem, hem de tancar els ulls i escoltar els nostres somnis, lluitar i seguir avançant. Hem de demostrar al món que es va equivocar.

 

 

La motivació és el fáctor clau del canvi i la gestió del talent.

 

Una vegada vaig llegir la següent història:

Hi havia tres homes treballant a la construcció d'un edifici. Una persona que passava per allà els hi demana: Què estan fent vostès?
El primer, gairebé sense immutar-se, li respon: Aquí estic posant totxanes.
El segon, aixecant el cap i deixant de banda per un moment la seva activitat, li comenta: Estem construint un mur.

Però el tercer, orgullós del seu treball, afirma: Construïm l'escola del meu poble.

 

Seran aquest tipus de persones les que aconseguiran fites inimaginables.

 

La incorporació i retenció de les persones en les organitzacions i projectes depèn molts cops de la motivació.

Etimològicament, el terme motivació procedeix del vocable llatí "motus", i tenia a veure amb allò que mobilitzava al subjecte per realitzar una activitat. En el llenguatge popular, una persona està motivada quan emprèn alguna cosa amb il·lusió, superant l'esforç que hagi de realitzar per obtenir-lo. Així, es podria definir la motivació com el procés psicològic pel qual algú es planteja un objectiu, empra els mitjans adequats i manté la conducta per tal d'aconseguir aquesta meta (Trechera, 2000).




Il.lustració Duy Huynh

 

Els grans triomfadors en moltes ocasions han fracassat. I perquè coneixen el gust de la derrota, i el guanyar o triomfar aprenen la cultura de l'esfoç.


Aquí us deixo un recull de consells per aconseguir les nostres fites i motivar-nos cada dia.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols fer aportacions i comentaris, pots incorporar-los en aquest espai i en breu els veuras penjat. Gràcies per compartir les vostres opinions