Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Les citacions més boniques d'Antoine de Saint-Exupéry

"Quan el misteri és massa gran no t’atreveixes a desobeir". 

Saint-Exupéry: El Petit Príncep.


Com ja us comentava al meu anterior post dedicat a aquest gran llibre, "Allò que és essencial és invisible als ulls" , El petit príncep és un d'aquells llibres inoblidables.

El moment de crisi i desorientació com el que ens toca viure, té semblances amb el que va viure Antoine de Saint-Exupéry en acabar la Segona Guerra Mundial: crisi econòmica, crisi d’identitat, però sobretot crisi de valors, de saber cap a on anem. El menyspreu per la vida de les persones que  van viure aquell desastre bèl·lic és, en certa manera, comparable al que provoca avui l’anomenada pressió dels mercats, que no és res més que la supremacia global del diner i dels seus magnats enfront del be comú, el dels diferents pobles i nacions. ( Font: Grup Filatèlic, Numismàtic i de Col.lecionisme de Terrassa )





Contradint la seva aparent simplicitat, aquest conte planteja un interrogant bàsic de la nostra existència. Es tracta de preguntar-nos per allò que és essencial de la vida. La resposta és una mica sorprenent i inquietant: allò que avui en general els homes consideren intranscendent, ve a ser la raó d'existir del Petit Príncep.

Avui comencem un nou espai, que anomenaré "les reflexions dels dilluns del Petit Princep", on a partir d'alguna de les grans frases que podem trobar al llibre, intentaré fomentar la vostra participació, a través de reflexions en veu alta, amb l'objectiu de treballar els conceptes fonamentals del conte, i alhora de la vida: la solidaritat, la pau, l'amistat, la tolerància, la convivència.



Tinc amics per descobrir i moltes coses per conèixer.



















4 comentaris:

  1. Sort en tenim del amics i amigues en aquests moment de recerca incerta, d'un camí poc il·luminat i desdibuixat!!
    La situació actual ens pot fer perdre la paciència, en certs moments la il·lusió... però per sort tenim els nostres amics/gues al costat per aixecar-nos en cada caiguda.

    GRÀCIES

    ResponElimina
    Respostes
    1. Efectivament, tenim molts amics i amigues per descobrir. En el meu cas, tenen nom propi, i amb ells setmanalment dibuixen un oasis en mig de la ciutat, per trobar-nos i esbossar un altre món més obert i dialogant, on l'emprenedoria social, la iniciativa, el treballar envers els col.lectius més vulnerables sigui possible.

      Per aquestes grans guineus, que vaig trobar en el camí de la vida, aquestes llargues reflexions.

      Elimina
  2. l’Optimisme a de ser i convertir-se en un escut per això tenim els amics, un refugi sincer, una opinió diferent i clara per tal de mantenir una certa il•lusió per fer-nos tocar de peus a terra en moments intensos com els que ens toca de viure....

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'amistat està per això i molt més.

      Perque junts coneixerem moltes coses, nous projectes i noves persones i llocs. Però allò essencial es invisible als ulls, només un amic com tú el podrà veure.

      Elimina

Si vols fer aportacions i comentaris, pots incorporar-los en aquest espai i en breu els veuras penjat. Gràcies per compartir les vostres opinions