Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En defensa de l'Educació Pública

Els teoremes matemàtics no sempre són certs a l'àmbit social,
perquè és possible que 1+1sigui igual a 3
(Cristina Pérez)


 


Cal defensar els valors que tenim, per això avui prenc partit per donar suport a aquesta campanya " Jo vaig estudiar a la pública". A mi l'escola pública m'ha donat part del que sóc avui i vull que aquesta opció continui sent possible.

Des d'aquesta  l'associació "yo estudié en la pública "es vol  afirmar el paper fonamental que l'escola pública ha tingut a la nostra educació humana i professional. Des de l'escola fins a la Universitat.

Ens uneix  la defensa d'aquest bé social que és l'Educació Pública, que s'ha aconseguit amb la dedicació de moltes altres persones de generacions anteriors.




Principis:

    
1. L'Educació Pública és un dret constitucional i Patrimoni Nacional irrenunciable.
Com exalumnes i exalumnes de l'Educació Pública, la defensem com un patrimoni nacional irrenunciable, construït amb l'enorme esforç i dedicació de les generacions anteriors que van entendre que l'educació pública no és la d'uns pocs, sinó el mirall de tota una societat. Reivindiquem el decisiu paper que l'Educació Pública ha tingut en la construcció de l'Espanya que gaudim avui: democràtica, plural i moderna. Persones crescudes i formades a les escoles, instituts i universitats públics despleguem avui la nostra activitat professional en els més diversos àmbits-científic, econòmic, cultural, social-tant dins com fora d'Espanya. No oblidem d'on venim.
  
2 .L'Educació Pública és factor de cohesió social, afavoreix la igualtat d'oportunitats i integra la diversitat. 
Com alumnes de l'Educació Pública reivindiquem un espai comú en el qual, amb independència de la nostra procedència cultural i geogràfica, les nostres creences, etc. puguem tenir les mateixes condicions d'accés al saber, a l'aprenentatge científic, cultural i artístic, i en el qual puguem educar com a ciutadans i ciutadanes d'un món plural  com ha de ser inevitablement el que serem, també, responsables.

 
3 .L' Educació Pública és qualitat. No acceptem que es deteriori, sinó que es treballi per millorar-la des de tots els estaments.
Com mares i pares reclamem per a les nostres filles i fills centres educatius públics de qualitat, en què tothom pugui ser escolaritzats en les millors condicions qualsevol que sigui el seu punt de partida, on el més vulnerable dels nostres fills rebi el mateix suport i la mateixa dedicació que aquell a qui l'atzar hagi proporcionat grans avantatges.

 
4. La Educació Pública no és un negoci.
Com mestres, com a professorat de les diferents etapes del sistema educatiu, defensem l'Educació Pública com un dret fonamental de l'ésser humà. Ella és la garantia d'una societat lliure, igualitària i cohesionada, i no podem consentir que criteris de rendibilitat econòmica o adoctrinament de qualsevol signe amenacin aquests pilars essencials de la vida en democràcia.

 
Estudiants d'ahir i avui, professorat, famílies i ciutadania en general elevem la nostra veu en defensa de l'Educació Pública. I diem als nostres conciutadans a sortir també en defensa, en primera persona, orgullosos de la formació acadèmica i humana que hem rebut a les aules de les seves escoles, instituts i universitats.


Si esteu interessats i interessades  podeu llegir diferents articles-reflexions, anàlisi, testimonis-relatius a l'educació pública i escrits per membres de l'associació.



Si vols sumar-te a aquesta Associació
tens diferents formes de fer-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols fer aportacions i comentaris, pots incorporar-los en aquest espai i en breu els veuras penjat. Gràcies per compartir les vostres opinions