Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

La FEDAIA alerta del risc de reemplaçar les polítiques socials per beneficència


Fa unes setmanes llegia l'article que la Beatriz Silva de la Fedaia, publicava al canal solidari.org i que avui comparteixo amb totes i tots vosaltres.


"Les iniciatives solidàries i el paper dels ciutadans és necessari per a pal·liar els efectes de l’actual crisi econòmica però no pot reemplaçar el paper que juguen i han de seguir jugant les administracions en la protecció de la infància i les famílies. És el que creu la FEDAIA, la federació que agrupa a les entitats catalanes que treballen amb infants en situació de desemparament o en risc d’exclusió social.

La FEDAIA entén que l’actual context de crisi i la falta d’expectatives d’una recuperació a curt termini no poden servir de justificació perquè s’estengui la idea que és impossible mantenir i reforçar l’actual estat de benestar pel que fa a la protecció a la infància i les famílies.


Il.lustració Jaroslav Kourbanov
“Els països on els nivells de pobresa i precarietat són més baixos, són aquells on existeixen polítiques socials garantides. Polítiques que se sustenten perquè els ciutadans paguen impostos i aquests impostos garanteixen que les persones tinguin coberts els seus drets i la seva subsistència. En temps de crisi, els infants haurien de ser els primers ciutadans per a protegir”, diu el president de la FEDAIA, Jaume Clupés.



La FEDAIA vol posar l’accent que en moments de crisis com aquest, és més important que mai invertir en prevenció i serveis que generin noves oportunitats per als infants en situació de pobresa o exclusió social i recorda que el nostre país s’ha situat en l‘última dècada molt lluny de la mitjana europea en inversió en infància. Mentre aquesta s’ha mantingut en nivells del 2% del Producte Interior Brut (PIB) en la Unió Europea (UE), a Catalunya i Espanya aquesta xifra ha oscil·lat entre el 0,7% i el 1% del PIB.


La federació catalana creu que encara que la solidaritat és necessària en aquests temps de crisis, no pot reemplaçar el paper de l’Estat en la protecció de la infància i les famílies

“Malgrat que Espanya i Catalunya tenen xifres de pobresa infantil molt altes, no s’estan fent els esforços suficients per a evitar que les retallades no afectin el sistema de protecció social pel que fa als infants. És indispensable que els partits polítics “blindin” les polítiques socials destinades a la infància de manera que almenys es pugui mantenir l’actual sistema de prestacions en aquest context de crisi”, diu Jaume Clupés.

La FEDAIA és la plataforma que agrupa a Catalunya el conjunt d’entitats d’infància, joves i famílies en situació de risc social o desemparament. Nascuda l’any 1996, està formada per 89 entitats que atenen a més de 100.000 infants i 35.000 famílies a través de serveis en l’àmbit de l’acció social, l’educació, la formació pre-laboral i l’atenció a les famílies, com per exemple centres d’acollida residencial i familiar, adopció, pisos assistits, punts de trobada, residències maternals, centres oberts, serveis de teràpia, UECs, PQPI, entre d’altres." ( Font: Canal Solidari.org)




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols fer aportacions i comentaris, pots incorporar-los en aquest espai i en breu els veuras penjat. Gràcies per compartir les vostres opinions