Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ser Dona. Avui



Aquest dies continuem cercant material i recursos interessants  entorn la salut i la dona. Entre les les activitats que podem realitzar les persones que vivim a Barcelona, es troba l'exposició que, des del passat 8 de març, s'exhibeix al Museu Marítim de Barcelona, Ser Dona. Avui.  




Una exposició en què s’aborda la salut de la dona en el sentit més ampli: presenta un recorregut pels canvis biològics que es van produint en la vida de la dona, ofereix una visió contemporània de la posició social de la dona i explica cóm les innovacions científiques i mèdiques han contribuït a l’assumpció per part de la dona de nous reptes personals i de nous rols socials. Una exhibició que recull els avenços i els canvis que ha viscut la dona en les darreres dècades i mostra cóm la sexualitat, la família, la feina, l’educació, la maternitat, la malaltia i la diversitat adopten una nova perspectiva per tal que la dona pugui arribar al lloc que li correspon.




Des de la Fundació Dexeus Salut de la Dona volen donar més de 4.000.000.000 de motius per promoure una exposició sobre la dona, tants com dones hi ha al món actualment. 



Ser Dona. Avui és un homenatge a totes les dones a través d’un compendi de realitats exposades de viva veu per més de 50 testimonis de dones reals. 





L’exposició compta amb tres grans àrees que dibuixen la complexitat a la que s’enfronta la dona d’avui. El i la  visitant pot participar inicialment d’un viatge per l’evolució fisiològica de la dona, a través d’una sèrie d’interactius en els quals trobarà resposta a les preguntes que tota dona es fa en la joventut, la plenitud, la maternitat, la menopausa o en la vellesa. Seguidament, Ser Dona. Avui convida a la reflexió sobre els principals àmbits socials que incideixen en la dona d’avui: cóm entenem la sexualitat, cóm són avui les famílies, el paper de la dona en el mapa educatiu, la maternitat i les seves diferents opcions, l’accés a la informació, la diversitat, o com ens enfrontem a la malaltia. Per últim, el visitant trobarà les opinions i reflexions de dones i metges sobre cóm la ciència i la medicina els ha permès adaptar-se a aquesta nova realitat social, permetent avançar en la historia.









Tot plegat, amb una posada en escena acurada, moderna i de qualitat gràcies a l’aplicació de nous recursos expositius multimèdia: projeccions de gran format, instal·lacions interactives, grans panells gràfics, displays LED, un jardí de flors a base de petits displays i una projecció mapping sobre un corpori de cubs.

Ser Dona. Avui és una gran aposta per la socialització de la ciència, una aposta pel coneixement compartit i l’accés a la informació. És un viatge a través de la vida i la salut de la dona avui, que us convidem a descobrir.







Testimonis de Dones.

Àurea, Gloria, Clara, Bianca, Remedios, Sonia, Pilar… i moltes altres dones ens expliquen la seva experiència personal afrontant temes com la sexualitat, la maternitat, la malaltia, l’arribada de la menopausa, els reptes professionals… i molts altres temes on ens parlen de dona a dona. Sense embuts. Amb sinceritat. Parlant-nos dels seus sentiments, els seus dubtes, les seves inseguretats però també de les seves alegries, els seus objectius assolits, les seves ganes d’aprendre, de descobrir i d’experimentar. 



Clara i Sexualitat 

Testimoni de Clara Sant sobre la sexualitat en l'exposició Ser Dona. Avui de la Fundació Dexeus Salut de la Dona




Glòria i Malaltia 

Testimoni de Glòria Teijeiro sobre el càncer de cèrvix en l'exposició Ser Dona. Avui de la Fundació Dexeus Salut de la Dona.





Si vols escoltar-les i no pots visitar l'exposició, pots accedir a través dels vídeos gravats amb els testimonis de diferents dones.




Més informació: http://expo.dexeus.com/cat/ 
I a les xarxes socials: facebook.com/dexeusmujer i @DexeusMujer 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols fer aportacions i comentaris, pots incorporar-los en aquest espai i en breu els veuras penjat. Gràcies per compartir les vostres opinions