Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dona i Música



"El paper de la dona en la música al llarg de la història ha estat un tema desconegut durant molt de temps. La manca d'interès per conèixer l'obra musical de moltes compositores de diferents èpoques de la història és bastant incomprensible i la principal conseqüència d'això és la ignorància que tenim d'aquestes dones que es van enfrontar a la societat de les seves èpoques per poder desenvolupar el seu talent musical . Aquestes dones han deixat un llegat important per les noves generacions, no només en el terreny musical sinó en el de la igualtat professional en general ja que algunes d'elles van lluitar incansablement pels seus drets aplanant el difícil camí cap a la igualtat. En el següent reportatge de RTVE titulat "Feminisme i Música" es fa una important reflexió sobre aquest tema" (Maria Jesús Comino; blog Educ@ConTic)




No deixeu de visitar el Blog:Música en Femenino Singular, un espai per accedir a tot un recull de música feta per dones, i que visibilitza tota la feina que la dona ha aportat a la història de la música.





I si el que voleu és donar una ullada a la relació de compositores i directores, aquí teniu aquest muntatge que vol mostrar en una petita presentació el paper de les dones a la història de la música.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols fer aportacions i comentaris, pots incorporar-los en aquest espai i en breu els veuras penjat. Gràcies per compartir les vostres opinions