Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Coresponsable 100x100. Les coses no es fan soles.




Amb el títol Coresponsable 100%, la  Regidoria de Dona i Drets Civils el passat mes de febrer es va engegar aquesta campanya  amb l'objectiu que els homes i les dones dediquin el mateix temps a les seves responsabilitats.

La regidoria de Dona i Drets i Civils ha posat en marxa aquesta campanya per potenciar la coresponsabilitat entre homes i dones  i garantir que la reorganització del temps i dels treballs siguin totalment assumits com a una necessitat de la societat, mitjançant el treball conjunt amb entitats, institucions i empreses, i avançar així cap a un nou marc de relació més igualitari basat en el respecte i el reconeixement.


 


La campanya de coresponsabilitat que posa en marxa la regidoria de Dona i Drets Civils, vol visibilitzar el fet que les dones que viuen en parelles heterosexuals dediquen a les tasques domèstiques molt més temps que els seus companys masculins. Aquesta càrrega desigual de responsabilitat domèstica limita les possibilitats de les dones a l'hora d'organitzar amb llibertat i d'una manera equilibrada la seva jornada diària entre professió, família, temps d'oci, lleure, formació, etc. Amb una marcada diferenciació sexual en l'ús del temps, es creen diferents oportunitats per a homes i dones, i són aquestes últimes les que en major mida pateixen el no poder gaudir de l'oportunitat de desenvolupar-se en totes les esferes de la vida, amb el que es fan cròniques les discriminacions per raó de gènere.


La campanya consistirà en tota una sèrie d'activitats, vídeos, entrevistes, i diferents materials que volen promoure un canvi cultural en la concepció del temps que afavoreixi la igualtat d'oportunitats entre homes i dones, visibilitzar el valor del treball domèstic com a necessitat imprescindible pel benestar de les persones, sensibilitzar sobre els beneficis de compartir les tasques domèstiques i de cura, i cridar a l'acció i al canvi.




Aquí podeu veure alguns dels vídeos de la sèrie 'La mà màgica', en el marc de la campanya 'Coresponsable 100x100'. Les coses no es fan soles!






Si esteu intressats podeu seguit la campanya a: facebook.com/coresponsable100x100

http://www.facebook.com/coresponsable100x100

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols fer aportacions i comentaris, pots incorporar-los en aquest espai i en breu els veuras penjat. Gràcies per compartir les vostres opinions