Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tenir ulls no vol dir que hi puguis veure





L'Associació de Becaris de "la Caixa", amb el suport de l'Obra Social, posa en marxa un cicle de conferències amb l'objectiu de presentar a personalitats de reconegut prestigi en tots els àmbits acadèmics i professionals, amb qui els exbecaris de "la Caixa "han tingut relació. Els mateixos exbecaris seran, per tant, els amfitrions dels ponents i participaran també en les xerrades.

Demà participarà a la conferència, Peter Greenaway amb el seu "Tenir ulls no vol dir hi que puguis veure".  


Peter Greenaway parlarà sobre la necessitat de separar el cinema de l'esclavitud dels textos. El cinema actual està basat en el text i cal tallar, segons Greenaway, aquest cordó umbilical que uneix al cinema amb la literatura. Greenaway sosté també que la majoria de la gent és visualment analfabeta, que hi ha relativament poques persones que hagin rebut una educació que els permeti veure i crear imatges de la mateixa manera que poden llegir i escriure textos. I també considera que el cinema pot ajudar a educar els analfabets visuals a través dels nous llenguatges cinematogràfics.





Peter Greenaway és un artista polifacètic: director de cinema, escriptor i pintor, també ha escrit òperes i ha col·laborat amb compositors de música. Greenaway va néixer a Gal·les i es va formar com a pintor. El 1966 va començar a experimentar amb el cinema. Des de llavors, ha dirigit 15 pel·lícules i més de 40 curtmetratges, documentals i sèries de televisió. Entre les seves pel·lícules més reconegudes trobem: The Falls, The Draughtsman s Contract, The Belly of an Architect, The Cook, the Thief, his Wife and her lover, The Pillow Book o The Tulse Luper Suitcases. Actualment, viu a Amsterdam i ha seguit fent cinema i organitzant exposicions i instal · lacions.



Recordeu, demà a les 19.00 al CaixaForum Barcelona com a part del Cicle de Conferències de l'Associació de Becaris de "la Caixa".


1 comentari:

Si vols fer aportacions i comentaris, pots incorporar-los en aquest espai i en breu els veuras penjat. Gràcies per compartir les vostres opinions