Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 causes feministes per un 2013 menys mascliste


Anem a Pams s'afegeix a la campanya d'Acció global feminista per a la visibilització dels diferents aspectes del masclisme en la vida diària de totes les persones. Aquesta campanya va començar a finals de 2012.




         



Al desembre de 2012 es llançava la iniciativa # 12 causes feministes per a un 2013 menys masclista ,un projecte d'acció global feminista per a la visibilització dels diferents aspectes del masclisme en la vida diària de totes les persones. La proposta, que va començar a la pàgina de Facebook, d'Especialista en Igualtat, està donant els seus fruits: en poques setmanes moltes persones, organitzacions, grups i pàgines feministes s'hi han adherit. Només a través del compromís cap un món més igualitari, podem contribuir a l'empoderament com a grup i com a individus per aconseguir aquesta fita. Es tracta d'una iniciativa que pretén unir estratègies per visibilitzar la desigualtat.


L'objectiu és que cada mes totes les organitzacions feministes s'uneixin per visibilitzar, cadascuna a la seva manera, una part del missatge de desigualtat latent en la societat de forma coordinada. Per això, cada mes es triarà un tema i s'intentarà formar, visibilitzar, educar o respondre preguntes sobre el mateix.



A través d'un debat a les xarxes socials s'ha elaborat aquest llistat:

GENER. Violència simbòlica.

FEBRER. Amor romàntic.

MARÇ. Paternitat corresponsable. Permisos iguals i intransferibles

ABRIL. Ecofeminisme.

MAIG. Violència Econòmica. Desigualtat salarial.

JUNY. Èxits del feminisme per a la societat.

JULIOL. Informació, mitjans i masclisme.

AGOST. Diversitat sexual. Interseccionalitat. LGTB. Queer.

SETEMBRE. Coeducació. Educació amb perspectiva de gènere.

OCTUBRE. Violència institucional.

NOVEMBRE. Conceptes de violència (gènere, familiar, domèstica, masclista ...)

DESEMBRE. Joguines sexistes.




Qualsevol entitat i persona individual que vegi el món a través d'unes ulleres liles, o simplement perquè està sensibilitzat en matèria d'igualtat, pot afegir-se a aquesta nova proposta. 


Per conèixer més sobre la iniciativa aquí està part de la informació publicada fins ara.



(Twitter: @ 12causasfeminis. Correu electrònic: 12causasfeministas@gmail.com)





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols fer aportacions i comentaris, pots incorporar-los en aquest espai i en breu els veuras penjat. Gràcies per compartir les vostres opinions