Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Si no hi ets al Facebook et consideren un ésser asocial

Font: ABC


Avui una companya del grup d'Orientadores Laborales al Linkedin compartia amb tots i totes nosaltres aquesta notícia: "Algunes empreses consideren que les i els adults joves que no utilitzen les xarxes socials oculten alguna cosa, mentre que hi ha psicòlegs/gues que relacionen aquesta conducta amb éssers asocials i fins i tot perillosos".

Resulta sorprenent com es pot tractar un tema tan complicat amb tanta simplicitat, quan s'afirma que una persona jove és un esser asocial i fins i tot perillós per no tenir obert un compte al facebook.  

Quan treballo el tema xarxes socials amb el meu alumnat, els hi explico que s'ha de posar un límit entre la vessant personal i la professional. Que s'han de salvaguardar aspectes de la nostra privacitat, perquè molts cops no són conscients dels límits. I ara resulta que si decideixes no ser-hi et poden arribar a atribuir una psicopatia.

Ara els psicòpates hauran de crear ràpidament un compte al facebook per intentar passar desapercebuts.

Potser ens interessa més la imatge superficial que una persona candidata pot tenir penjada que les competències professionals i personals, adquirides al llarg de la seva trajectòria de vida. Entenc que és una decisió que cada persona ha de prendre. I que no totes disposen de recursos tecnològics o econòmics per accedir-hi. 

Continúo pensant que cal donar informació sobre els avantatges i inconvenients de ser-hi present. De formar al nostre alumnat per poder accedir de manera més segura, de facilitar eines per conèixer quina xarxa social o plataforma vol utilitzar.  Però, finalment cadascú ha de prendre la decisió sobre qué vol ensenyar al món.

Tot i així, confío en el seny de les persones responsables de selecció, i que aquestes decidiran sobre una base més àmplia i raonable.

Si us interessa la notícia, podeu accedir-hi des d'aquí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols fer aportacions i comentaris, pots incorporar-los en aquest espai i en breu els veuras penjat. Gràcies per compartir les vostres opinions