Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aquell petit gran pas al Mar de la Tranquil·litat

Il.lustració Dan Matutina
Quan Neil Armstrong donava aquell primer pas sobre el Mar de la Tranquilitat,  jo estava a punt de donar la primera ullada a aquest món.  Tot i que vaig trigar uns anys en conèixer aquesta gran fita.
Algunes persones com jo, creiem que va ser el primer passeig que l'home va fer més enllà de la Terra, altres que tot va ser una gran mentida.  Però aquesta reflexió sobre "veritats relatives", la deixo pels experts que analitzen cada un dels fotogrames d'aquelles meravelloses imatges que conservarem en el record.

   
L'arribada de l'ésser humà a la Lluna va ser el fet que va disparar la revolució científica i tecnològica, va representar la victòria del coneixement acumulat, la realització d'un somni que molts havien tingut i el descobriment d'evidències que ens ajuden a conèixer els secrets de cóm es va formar l'univers, de què està feta la Lluna i  la seva relació amb la Terra.
I, certament, hi ha una sèrie d'instruments d'ús diari avui que no existirien sense les tecnologies desenvolupades per a l'exploració espacial: el forn microones, el velcro, el GPS, les lents de contacte, el làser o els monitors cardíacs que van servir per controlar la salut dels astronautes, llavors va ser tot una descoberta, i avui són d'ús quotidià a les nostres vides.

 

 

Il.lustració  Kevin Whipple

Avui només volia dir adeu a aquell atrevit i intrèpit astronauta que va omplir de màgia alguns dels meus somnis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols fer aportacions i comentaris, pots incorporar-los en aquest espai i en breu els veuras penjat. Gràcies per compartir les vostres opinions