Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Celebrant el resultat de l'esport femení

Font: fatcap.com


Com es recollia a l'article d'El Pais, el passat 1 d'agost, : "La desfilada d'esportistes en la inauguració dels Jocs Olímpics de Londres, amb una important participació de dones, moltes d'elles en qualitat d'abanderades per mèrits esportius propis, ha posat de manifest el gran avanç de les dones en la societat i particularment a les olimpiades, però, sobretot, ha mostrat al món el valor de l'esport olímpic com a element igualitari entre les persones quan els que el dirigeixen creuen fermament en l'equitat entre dones i homes. "

 
No podem oblidar que a l'esport espanyol només al voltant d'un 20% de les fitxes corresponen a dones, amb un repartiment molt desigual segons l'especialitat esportiva. Malgrat això, el nombre de classificades per als JJ OO ha estat equivalent al d'homes, i  el de medalles ha estat  superior.

I ara, després de veure els resultats de les esportistes de la delegació de l'estat espanyol, es posa de manifest que s'ha aconseguit tenir aquests resultats gràcies a elles: el 65% de les medalles les han obtingut les dones.


Il.lustració Silvia Pelissero

Com diu Elida Alfaro, "La importància del missatge que l'olimpisme ha donat al món sobre l'equitat entre gèneres i el valor que les esportistes tenen com a models socials per a les nenes i les joves és, sens dubte, una fita molt important, però no serà suficient si no es veu acompanyat de programes educatius i esportius específics encaminats a eliminar les barreres que encara troben moltes dones que fan o volen fer esport"

Hem de continuar treballant per visibilitzar aquest fet i, sobretot, perquè les més joves s'adonin de la importància del treball i la constància  per aconseguir les seves fites.

Felicitats a totes elles i gràcies per representar-nos.


1 comentari:

  1. era veure les noticies i esperar que una esportista tinguès una medalla, tants dies seguits , el home quedava en segona posició, fent que fos normal q es veigues interès amb el que feien les esportistes. S'acaba les olimpiades i tornem a ser, al futbol, res més que el futbol, desprès del que s'ha demostrat a les olimpiades, no seria interesant ensenyar altres esports o dedicar una secció al esport femení?

    ResponElimina

Si vols fer aportacions i comentaris, pots incorporar-los en aquest espai i en breu els veuras penjat. Gràcies per compartir les vostres opinions