Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

La educación prohibida

Avui vull presentar-vos una nova proposta de cinema independent argentí que reflexiona sobre els reptes de l'educació actual. 



"La Educación prohibida" va estrenar-se el passat 13 d'agost a tot el món en sales alternatives i a través d'internet. Ha estat finançada íntegrament per aportacions voluntàries de persones i per això és lliure i es pot difondre per qualsevol mitjà. La pel.lícula ens parla la necessitat de flexibilitzar la manera d'entendre l'educació durant els últims 200 anys.

"L'escola ha complert ja més de 200 anys d'existència i encara se la considera la principal forma d'accés a l'educació Des del seu origen, la institució escolar ha estat caracteritzada per estructures i pràctiques que avui es consideren majoritariament obsoletes i anacròniques. Es diu que no satisfan les necessitats del Segle XXI. El seu principal falencia es troba en un disseny que no considera la naturalesa de l'aprenentatge, la llibertat d'elecció o la importància que tenen l'amor i els vincles humans en el desenvolupament individual i col·lectiu."

A partir d'aquestes reflexions crítiques han sorgit, al llarg dels anys, propostes i pràctiques que van pensar i pensen l'educació d'una manera diferent. "La Educación Prohibida" és una pel·lícula documental que proposa recuperar moltes d'elles, explorar les seves idees i visibilitzar les experiències que s'han atrevit a canviar les estructures del model educatiu de l'escola tradicional.

Més de 90 entrevistes a educadors, acadèmics, professionals, autors, mares i pares, un recorregut per 8 països d'Iberoamèrica passant per 45 experiències educatives no convencionals. El film ha aconseguit més de 25.000 seguidors/es a les xarxes socials abans de la seva estrena i un total de 704 coproductors que van participar en el seu finançament col·lectiu, van convertir "La Educación Prohibida" en un fenomen únic. Un projecte totalment independent, que dóna compte de la necessitat latent del creixement i sorgiment de noves formes d'educació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols fer aportacions i comentaris, pots incorporar-los en aquest espai i en breu els veuras penjat. Gràcies per compartir les vostres opinions