Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pensant en ella, Chavela




Avui llegia aquesta notícia, i tot i haver-vos dit que faria uns dies de vacances, no he pogut deixar de fer un raconet al temps i compartir-lo amb vosaltres.

"Chavela Vargas s'ha anat havent complert una missió musical complerta mai prou reconeguda. I és que ella va ser capaç de dignificar la música tradicional mexicana i de portar-la a tot el món. Ho va fer prescindint de tots els amaniments: els mariachis, les coloraines i aquest aire festiu a totes les cançons. Parlant en un llenguatge actual, la seva opció va ser absolutament minimalista i revolucionària en un món masclista on les dones podien ni tan sols cantar una ranxeraChavela no només ho va fer sinó que a més va aparèixer a l'escenari vestida amb pantalons i ponxo, acompanyada de poc més que un parell de guitarres i cantant de manera esquinçada (gairebé sempre amb lletres de José Alfredo Jiménez) sobre solituds i cors trencats." (Font: El Pais)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols fer aportacions i comentaris, pots incorporar-los en aquest espai i en breu els veuras penjat. Gràcies per compartir les vostres opinions