Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Resposta a Andrea Fabra i el seu " Qué se jodan"!!!

"Pel fum es sap on és el foc"





Quanta ignorància demostra tenir aquesta diputada, que davant l'aprovació d'una nova retallada a la classe més vulnerable, crida: Que se jodan! No sabria dir-li si m'ha produït tristesa, ràbia, impotència, o potser les tres coses juntes.

Espero poder veure-la un dia desterrada de totes les seves riqueses en una cua a l'oficina d'ocupació, sol·licitant una prestació per mantenir la seva família i aconseguir pagar la hipoteca, i que quan rebi  una carta de reconeixement de la prestació, sigui  amb una frase tan estúpida com la  que ella va utilitzar l'altre dia.

Cóm és possible que la nostra classe política s'hagi tornat tan insensible i ignorant. Com és que no ha estat notícia de capçalera en els mitjans de comunicació?

Per si a algú li queda algun tipus de dubte, els diré que sempre han existit vividors, i sempre existiran, però la major part de persones que ens trobem en aquesta situació, no ens hi trobem per voluntat pròpia, tot el contrari del que passa amb la recerca activa de feina, en la qual han d'existir importants dosis de voluntat personal: les oficines d'ocupació no tenen recursos ni tècnics, ni organitzatius per controlar la recerca de feina dels seus aturats i aturades.  És més fàcil aplicar una llei restrictiva de drets, que aconseguir polítiques actives d'ocupació que siguin constructives i que millorin la situació de les persones aturades.

Sóc tècnica en ocupació i orientació laboral. Porto més de 15 anys acompanyant a persones en situació d'atur, i mai he vist una situació tan desesperançada, a nivell personal i social, com l'actual.

Qui s'atrevirà a dir-me a la cara que em foti, quan porto nou mesos en recerca activa d'ocupació, movent-me per la xarxa i presentant candidatures a totes aquelles ofertes d'ocupació que observo en les diferents borses de gestió d'ocupació en les que he introduït el meu currículum, i resultant d'aquesta recerca només una entrevista a través d'una ETT, amb una proposta de salari inferior al 60% del que venia percebent l'any passat, i que després d'acceptar les condicions salarials, horàries i geogràfiques, tot i valorar molt positivament el meu perfil professional, em diguin que potser l'empresa busca algú més júnior.

No pensin que tinc 60 anys, en tinc 43, més de 15 anys d'experiència professional, una diplomatura, una habilitació, dos màsters, dos postgraus, i més de quaranta cursos d'especialització.
Això els mercats no ho tenen present. I la nostra classe política ens crida: Qué se jodan!!. Doncs bé, no li donarè la satisfacció a ella, ni a ningú com ella, amb respostes del mateix estil. Em cenyiré a recordar una dita popular: "La barca passa, però el riu queda".

Avui, des d'aquest modest blog, vull afegir que "perdent vaig aprendre, i més val el que vaig aprendre que el que vaig perdre". Doncs he perdut una feina, però he après a compartir recursos, temps i processos amb el meu equip, alumnat i persones usuàries dels serveis d'ocupació amb els que he col.laborat. I d'això, n'estic orgullosa. No em rendeixo fàcilment, i segueixo fent el que vull i sé fer. Col·laboro de manera voluntària amb la societat que m'ha ensenyat a ser el que sóc, sense demanar un salari a canvi, ni un paper registrat a l'oficina d'ocupació. I mai li diré, el que vostè m'ha dit a mi, tot i que en el seu cas podria estar justificat: Que se jodan!!

4 comentaris:

  1. Em sembla molt encertada la teva reflexió, Cristina. Jo també treballava d'orientadora laboral (tot i que portava molts menys anys que tu fent aquesta feina) i actualment estic en situació de recerca de feina i buscant nous projectes a nivell professional. Crec que les polítiques actives d'ocupació són molt importants. No negaré que potser s'havien de remodelar, adaptar, actualitzar... el que sigui, però, en cap cas, la reducció tan dràstica de les mateixes.

    ResponElimina
  2. Això ha de rebentar ja.... ! jo, com tants d’altres estem atrapats en aquesta inconsciència social a la que ens han dut les classes dirigents, que els fa tant invulnerables aquesta colla de galifardeus que estan al govern, com es pot tolerar aquetes reaccions viscerals per part d'un representant públic escollit democràticament i contractat per resoldre els problemes que es presenten per governar un país.... on son les esquerres, que tenen por...? jo no se que esperem, que cal esperar per sortir al carrer i engegar-lo tot a la m...!

    ResponElimina
  3. Sempre els fotuts som els mateixos; i el pitjor de tot, és que nosaltres malgrat estar malament (a l'atur des de fa 9 mesos i sense cap prespectiva de millora), estem bé!, doncs hi ha persones amb situacions encara molt més limit.
    Fins on hem d'arribar? a ser grans amb 40 anys? a tenir massa experiència per segons que? a cobrar molt poc i haver de dir gràcies? a no deixar-nos construir un món millor?
    Cal recordar als politics (per si ho han oblidat), que tots els humans tenim un límit! i que passar-lo pot ser perillós (per nosaltres i també per ells!!).

    Cridem junts i cridem PROU

    ResponElimina
  4. Quan encertada és la teva reflexió!! La meva és la següent, jo continuaré lluitant i sent com sóc, és l'únic que mai ningú em podrà treure!!

    Una abraçada ben forta!

    ResponElimina

Si vols fer aportacions i comentaris, pots incorporar-los en aquest espai i en breu els veuras penjat. Gràcies per compartir les vostres opinions