Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Networking, des d'on qualsevol nit pot sortir el sol

 

 
 
Cantava  Jaume Sisa que qualsevol nit pot sortir el sol. N'hi han dies que semblen nits i, de cop i volta, arriba un raig de sol a la teva finestra i t'adones  que aquelles petites coses  són les que t'ajuden a creure en la bondat de les persones.


 
 

Sempre dic al meu alumnat que una de les vies amb millors resultats per la recerca de feina és la dels contactes, però hi ha molta gent que no ho té tan clar. I d'això va el meu article d'avui.
 
Ahir a la nit, vaig rebre una trucada a última hora d'un familiar que em demanava si encara estava en procès de recerca activa de feina, ja que s'havia assabentat d'una oferta que es corresponia amb el meu perfil. Avui al matí, una altra col.lega, educadora social, m'informava de la mateixa oferta. I hores més tard, una tècnica de l'OTG, que no em coneix, però que em va atendre un dia fa setmanes a la seva oficina, m'ha trucat  per comentar-me l'existència de la mateixa oferta.
 
Totes van recordar que estic en recerca activa, però una d'elles, la tècnica del SOC, no tenia perquè haver-me informat, doncs no s'havia fet la gestió des de l'OTG, però en assabentar-se de l'oferta, l'hi vaig venir al cap, i va cercar informació fins que em va localitzar per informar-me. 

Aquesta actitud de vocació, de donar suport als teus i les teves usuàries més allà del que està dins de la teva relació de funcions, demostra la seva professionalitat, la seva responsabilitat i el seu grau de compromís per la tasca que desenvolupa.  Són professionals que ajudaran a canviar els paradigmes de la nostra Administració Pública i dels seus i de les seves funciònaries,  les que atorguen un valor afegit al seu tarannà diari, les que visibilitzaran la tasca d'una bona orientadora, perquè les persones a les que ha atès s'han sentit acompanyades, s'han trobat recolzades tot i trobar-se en una situació difícil, i això les motivarà a continuar treballant per aconseguir els seus objectius, i fins i tot a entendre la primera premisa d'aquest article, els resultats d'establir una xarxa de contactes, suposa tenir més números perquè qualsevol nit sorti el sol.


Fotografia: José Rafael Navarro
  


Si estàs cansat o cansada de seguir els circuits habituals per buscar feina i prefereixes abordar la recerca de feina amb noves estratègies, no oblidis de crear la teva pròpia xarxa de contactes,  networking, perquè sabeu que el 75 % de les ofertes de feina no es generen  en contextos formals? La majoria es cobreixen per altres vies:  mitjançant l'autocandidatura, oferint els teus serveis i també a través de la teva xarxa de contactes.
 

El concepte networking vol dir l’intercanvi de coneixement, entre dues o més persones, que facilita els processos de treball. Suposa ésser generós en el temps de dedicació als altres, i establir relacions sobre la premissa de “donar i rebre”.
 
Si voleu  aconseguir una millora en la vostra carrera professional, heu de donar-vos visibilitat, i posar-vos en contacte amb professionals i empreses del vostre sector, i alhora potenciar el vostre "branding", és a dir, crear la vostra pròpia marca personal com a professionals. 
 
 


Les xarxes socials són una via per poder començar a crear aquesta xarxa de contactes, que us permetrà millorar la vostra carrera professional. La creació d'un blog professional en el teu àmbit, la participació en foros d'àmbit professional on puguis fer aportacions qualitatives i d'interès per a la resta de professionals, la visibilitat en xarxes socials professionals, són eines que poden ajudar-vos a ser més visibles. Tot i que hem de tenir present que la nostra identitat digital en aquesta xarxa no ha de ser de caire personal, sinò professional.



Cada dia sorgeixen noves xarxes socials a Internet, per la qual cosa és important cercar aquelles que us puguin interessar i estar atents a les novetats. Existeixen tant xarxes socials genèriques amb grups específics d’interessos afins, com xarxes socials  específiques. 
 
Us proposo una relació de les disponibles a Barcelona Activa.


 

Genèriques 

 

 Professional 
Generalista

 

 Professional 

 Generalista 

 

 Professional 

 Generalista 

 

 Personal i professional 

 Generalista, sobretot joves 

 

 Personal i professional 

 Generalista, sobretot joves 

 

 Personal 

 Generalista, sobretot joves 

 

 

Específiques 

 

 

 

 Professional 

 Recent graduats 

 

 Professional 

 Fotografia 

 

 Professional 

 Producció cinematogràfica 

 

 Professional 

 Audiovisuals 

 

 Professional 

 Fútbol professional 

 

 Professional 

 Dansa 

 

 Professional 

 Jurídic 

 

 Professional 

 Professionals mèdics 

 

 Professional 

 Inversors 

 

 Professional 

 Educació 

 

 Professional 

 RRPP, publicitat, màrqueting i comunicació 

 

 Professional 

 Turisme i hostaleria 

 

 Professional 

 Disseny web 

 

 Professional 

 Investigació i ciència 

 

 Professional  

 RRHH  

  

 Professional  

 Seguretat informàtica  

  

 Professional  

 Noves tecnologies  

 

 Professional  

 Professions creatives  

  

 Professional  

 Professions creatives  
Però, sobretot,  no oblideu que qualsevol nit pot sortir el sol.
 






4 comentaris:

  1. Molt bon post! I pel que estic veient, un blog molt complet i amb dibuixos i fotografies molt encisadores. He llegit el post perquè jo estic en la situació de RECERCA ACTIVA DE FEINA i realment penso que el networking funciona. Les xarxes socials, fer que els teus amics i coneguts sàpiguen en quina situació estàs, crear un blog professional personal... Fer-se visible.

    Estela Bayarri
    Blog: creativitatbellesallenguatge.blogspot.com.es
    Lingüista amb grans ganes de treballar per la difusió i desenvolupament de la llengua i cultura catalanes

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies per tota l'informació que transmets.

    ResponElimina
  3. Trobo també que és un post mot complet i ple d'energia positiva. En aquests temps que corren calen ànims per a tothom.
    Cristina, si m'ho permets te l'agafo per posar-lo en el meu bloc, com sempre, amb el nom de l'autora i l'enllaç corresponent a aquesta pàgina.

    ResponElimina
  4. Hola Cristina!
    M´agrada el teu blog ja que he treballat en diverses àrees del àmbit socioeducatiu i laboral amb col.lectius d´exclusió social. I ara com dius a les teues entrades "una ocupació en extinció"... em trobe a l´atur des de fa poc i pot ser que em dones idees interessants.
    Una salutació

    ResponElimina

Si vols fer aportacions i comentaris, pots incorporar-los en aquest espai i en breu els veuras penjat. Gràcies per compartir les vostres opinions