Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Un estudi revela que les dones tenen millor competències per dirigir

 
Il.lustració  Gladzy Kei
 

 
 
Un estudi de la consultora Hay Group revela que les executives tenen millor desenvolupades les habilitats clau i necessàries per portar la batuta en una estructura organitzacional matricial com l'empatia, la resolució de conflictes, el coneixement de si mateix i la influència.
 
Les dones d'alt rang tenen millor desenvolupades que els homes habilitats clau i necessàries per portar la batuta en una estructura organitzacional matricial, revela un estudi de la consultora multinacional Hay Group

 


 
A través d'entrevistes a desenes d'executius i gerents amb experiència liderant equips matricials, Hay Group determinar que alguns trets del lideratge com són l'empatia, el maneig de conflictes, el coneixement de si mateix i la influència; estan sistemàticament relacionats a resultats positius en la branca de negocis.

Aquestes característiques es presenten amb major freqüència en dones executives que en homes que s'ocupen en el mateix lloc, informa el diari mexicà El Financero.

Això és després d'una revisió de les dades de l'inventari de competències emocionals i socials de l'empresa, una base de dades del comportament que inclou informació sobre la intel · ligència emocional de més de 17.000 persones a tot el món.



Tal com detalla El Financero, alguns dels descobriments de l'estudi són:


 
              •  L'empatia es va registrar com fortalesa en un 33% de les dones, mentre que els
                 homes registren un 15%. Les dones són 2 vegades més empàtiques que els
                 homes.



             
               • Quant a resolució de conflictes, les dones van allistar 51%, mentre que els
                 homes, únicament  un 29 per cent.

 

              • La influència va ser l'habilitat més propera entre els dos gèneres, esmentada
                com una fortalesa pel 32% de les dones i 21% per als homes.


             
             • El coneixement de si mateix és una constant en el 19% de les dones, però
               només el 4% dels homes posseeix aquesta habilitat.


               
"La investigació reflecteix que els alts nivells d'intel·ligència emocional són elements fonamentals en una estructura organitzacional matricial, en el qual es requereix que els individus exerceixin el lideratge mitjançant la influència, i no a través de l'autoritat directa", va assenyalar Cristina Chávez, líder de la pràctica de Lideratge i Talent de Hay Group.




I va afegir: "Sovint, les dones s'enfronten amb barreres al llarg de les seves carreres que requereixen que desenvolupin aquestes habilitats per poder destacar i avançar en les organitzacions permetent, en efecte, estar millor preparades per als reptes i les complexitats del lideratge en una matriu"

 
Entre les dones i homes que es desenvolupen sota l'àmbit executiu, les diferències no van ser tan distants, destaca El Financero.
 

 

No obstant això, en observar la totalitat de la base de dades, es pot concloure que les competències requerides per liderar en un àmbit matricial de manera eficaç són en realitat escasses entre aquesta població:

               

            • Només el 22% va demostrar un sòlid sentit de l'empatia.

 

            • Menys d'un terç (31%) dels individus té habilitats sòlides en la resolució de
              conflictes.


 

            • Només el 20% té un sòlid sentit de la influència.


 


            • Únicament el 9% dels empleats enquestats mostra un fort sentit del  
              coneixement  de si mateixos.





 
Chávez explica que els llocs executius estan relacionats amb les hablilidades individuals, per la qual cosa, molts directius descuiden la part de treball en equip.
 
 
En un món on les organitzacions matriarcals són cada vegada més comuns, tenir desenvolupades aquestes  competències dóna millors resultats en l'àmbit laboral.


No podem oblidar el que la comissària europea de Justícia i Drets Fonamentals, Viviane Reding, va  insinuar  "si Lehman Brothers hagués estat Lehman Sisters, potser tot hagués anat molt millor". Una manera graciosa d'expressar la seva forta convicció en la importància del talent femení dins dels equips directius de les empreses. Encara que de moment, la realitat xoca amb els seus desitjos perquè només un de cada set membres en els consells d'administració de les grans empreses europees és dona, esperem que després de l'informe de Hay Group, augmentin el nombre de dones en els equips de direcció, i sobretot l'estil de direcció.



1 comentari:

  1. Et don la raó sempre he treballat amb mes llibertat, determinació i recol ça quant el meu cap a estat una dona, però també conec una excepció...

    ResponElimina

Si vols fer aportacions i comentaris, pots incorporar-los en aquest espai i en breu els veuras penjat. Gràcies per compartir les vostres opinions