Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Art i sensibilitat per canviar el color del cristall amb què mires la teva vida.


Questionem de quina manera influeix i roman en nosaltres la repressió exercida sobre la nostra pròpìa imatge, per la tirània de la moda i dels estereotips marcats pels mitjans de comunicació. ??? Cóm aquests missatges ens poden arribar a convertir en dones insegures i,  fins i tot, en perfectes víctimes.???


El cos de les dones ha estat, i continua sent, maltractat al llarg dels últims cinc o sis mil anys, i  a través de la destrucció de l'autoestima i el maltractament al cos, s'aconsegueix dominar la ment.

Perquè els cossos, les ments i les "ànimes" de les dones siguin respectats, us presento aquest conte, "El maltrato sutil" per vosaltres, les vostres alumnes o les vostres filles. La 
història d'una nena preciosa que va néixer un dia qualsevol, en un lloc qualsevol, d'un país qualsevol.






"Quan una preciosa nena va començar a caminar per la ciutat li van dir que per ser guapa calia portar vestits bonics. I va deixar de sentir-se bonica si no portava un bonic vestit ... I li van dir que si canviava el color de la seva pell seria més maca i li van ensenyar a maquillar-se. I va deixar de sentir-se bonica si no anava maquillada. Li van dir que per ser maca havia de ser més alta i es va posar i va patir els seus primers talons. I es sentia baixeta i nana si no portava talons. Li van dir que per ser maca havia de ser prima. Així que mai va poder menjar el que li agradava sense sentir-se culpable.

I li van dir ... que el seu pèl ... i la van dir ... que la seva cintura ... i la van dir ... que el seu pit. Fins que aquella nena es va sentir tan lletja, que cada dia necessitava fer grans sacrificis per sentir-se una mica més maca.  Va acabar per espatllar la pell maquillant-se cada dia, destrossats els peus, en portar talons moltes hores ... desnutrir-se, en mantenir-se extremadament prima.

L'havien ensenyat a no voler ser com era, a necessitar centenars d'afegits ortopèdics per ser digne dels altres ... fins que va començar a témer que els altres descobrissin com era ella en realitat ...

I sentint-se lletja es va enamorar d'un noi que la tractava com si ella no fos digna d'ell .... i a ella ... li va semblar normal!

I sentint-se així .... lletja ... sense acceptar-se a si mateixa ... va permetre que la maltractessin
."

 .

Perquè haver d'encaixar en un estereotip és violent i la violència, que comença en la infància, només porta més violència. No oblidis mai ... que la veritable bellesa és una actitud. I que ets increïblement preciosa ... quan ets autèntica.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols fer aportacions i comentaris, pots incorporar-los en aquest espai i en breu els veuras penjat. Gràcies per compartir les vostres opinions