Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Prou lapidacions

Avui us demano que lleveu les vostres mirades a aquesta notícia i juntes diguem prou.

"Una mare lactant, de 20 anys, podria ser executada per lapidació després de ser acusada d'adulteri."





Segons informa el butlletí E-Mujeres, que s'ha fet resó d'una notícia de la cadena Ser del passat 5 de juny,  Amnistia Internacional demana el seu alliberament immediat ja que viola tant el dret internacional com la mateixa Constitució del Sudan que prohibeix aplicar la pena de mort a dones embarassades o lactants.

Es diu Instisar Sharfi Abdallah, té 20 anys, i porta des del 13 de maig esperant a la presó, amb el seu nadó de 4 mesos, el moment en el que serà executada per lapidació. Segons denuncia Amnistia Internacional, la jove va ser acusada d'adulteri després d'un judici injust perquè "no va tenir accés a un advocat i el procés es va desenvolupar en àrab, idioma que l'acusada no entén bé". La sentència condemnatòria es va basar únicament en el testimoni del germà de la jove, que "la va colpejar perquè admetés els càrrecs" diu l'organització humanitària.

 

Des de fa quatre mesos, espera amb el seu fill a qui alleta, mentre que els seus altres dos fills estan sota custòdia de familiars que tramiten un recurs de la sentència "Instisar està angoixada i no entén la condemna" assegura Amnistia Internacional.

 

Davant d'aquesta situació, Amnistia Internacional ha obert una ciberacció a la seva pàgina web www.actuaconamnistia.org per demanar a les autoritats del Sudan l'alliberament immediat d'aquesta mare lactant i suspendre tota execució al país, en considerar que viola el dret internacional, i fins i tot la Constitució de Sudan "que prohibeix la pena de mort de dones embarassades o lactants fins als dos anys de lactància".

 

"Amnistia Internacional s'oposa a la pena de mort en qualsevol circumstància i a tots els mètodes d'execució. En concret la lapidació concebuda per causar a les víctimes un gran dolor abans de matar". L'organització demana també que es deixi de tipificar com a delicte les relacions sexuals consentides entre persones adultes.

 

El Comitè de Drets Humans de l'ONU, òrgan internacional de vigilància de l'aplicació del Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, ha instat a tots els estats que encara mantenen la pena de mort per lapidació "a vetllar perquè es posi fi immediatament a l'aplicació de mitjans especials cruels i inhumans d'execució com la lapidació ".

1 comentari:

Si vols fer aportacions i comentaris, pots incorporar-los en aquest espai i en breu els veuras penjat. Gràcies per compartir les vostres opinions