Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Un futur sense treball infantil està al nostre abast

  

"Per ser admesos, els nens hauran de tenir com a mínim 8 anys.  
 Dels 8 als 12 no se'ls podrà emprar per realitzar un treball efectiu de més de 8 hores al dia.
Dels 12 als 16 anys no podran treballar més de 12 hores.
Tot treball nocturn està prohibit per als nens menors de 13 anys.
No es podrà emprar a nens menors de 16 anys per treballar els diumenges ni dies de festa"


                                                                                                                                                               Llei reguladora del treball dels nens. França, 1841.
 





Avui  dia contra el treball infantil us deixo amb la informació que ite.educación ha publicat avui,

 

El treball infantil al sector industrial no és una cosa nova ja que va aparèixer ja durant la Primera Revolució Industrial quan els nens i les nenes eren obligats a treballar a les fàbriques, llargues i extenuants jornades laborals per salaris mísers. No obstant, durant el segle XX va sorgir la idea que els nens i les nenes tenen una sèrie de drets que han de ser respectats i que els i les menors han de ser protegits de l'explotació laboral.

A l'actualitat els/les infants treballen en països subdesenvolupats en la indústria de la construcció, en fàbriques químiques i de guix, en fàbriques de vidre, tèxtil, mineria, etc. Tanmateix, els països desenvolupats no estan exempts de culpa davant aquesta situació ja que la seva ciutadania consumeixen i compren productes elaborats en condicions d'explotació infantil.

Tot i que gairebé tots els països han establert una legislació que estableix una edat mínima per poder treballar, els governs de països subdesenvolupats solen permetre, com un mitjà de supervivència de les famílies i de desenvolupament econòmic del país.






"Un futur sense treball infantil està al nostre abast. Arreu del món s'estan fent importants progressos en la lluita contra el treball infantil. Les tendències basades en les noves estimacions mundials reforcen aquest missatge d'esperança. No obstant això, no s'ha d'abaixar la guàrdia, ja que es requereix un moviment mundial fort i sostingut per donar l'impuls addicional necessari per eliminar el treball infantil.

Aquest any el Dia mundial contra el treball infantil farà una crida sobre el dret de tots els nens i nenes a ser protegits del treball infantil i d'altres violacions dels seus drets humans fonamentals.  

A l'any 2010, la comunitat internacional va adoptar un Full de ruta per l'eliminació de les pitjors formes de treball infantil per al 2016, que assenyala que el treball infantil representa un obstacle per als drets de l'infant i per al desenvolupament en general. El Dia mundial de 2012 pretén posar de manifest el camí que queda per recórrer per fer del Full de ruta una realitat."
(Font:  Nacions Unides)


Calaix de Recursos:

Si us interessa el tema no deixeu de mirar la pel·lícula britànica Slumdog Millionaire (2008) on s'explica la història d'uns nens que lluiten per sobreviure a Bombai (Índia) tractant d'escapar a les xarxes d'explotació infantil i a les condicions d'explotació que viuen al seu voltant.

Si pel contrari voleu fer lectura, un altre recomanació és el llibre "Cintes del Sol" de Harriet Hamilton (2006) narra la història d'una nena mexicana de 12 anys que és venuda pels seus pares com a serventa després de quedar aquests en la ruïna després d'una mala collita.

I si el que vols és fer un treball de dinamització amb un grup, res millor que la consulta del material editat per la OIT com a guia didàctica per a educadors/es


Al  portal de l' INTEF pots trobar els següents recursos:

Webs Interessants

I  com a punt i final d'avui us deixo amb aquesta cançó denúncia del grup de hip hop The Louk contra l'explotació infantil  per part de les multinacionals ( 2005).



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols fer aportacions i comentaris, pots incorporar-los en aquest espai i en breu els veuras penjat. Gràcies per compartir les vostres opinions