Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Material de la Maleta de Drets Sexuals i Reproductius



Il.lustració Maria Zeldis


Com ja us vaig informar fa pocs dies, ahir es celebrava a Barcelona un taller de Dinamització de la maleta de drets sexuals i reproductius, organitzat pel Centre d'Informació i Recursos per a Dones (CIRD) a l'espai Jove la Fontana. 


“L’educació sexual no és només un dret sinó també una eina per a promoure el lliure exercici de la resta de drets sexuals. En conseqüència ha de promoure una vivència de la sexualitat satisfactòria i plaent, sense coercions, pors ni violència, que permeti a les persones decidir sobre el propi cos en coherència amb els seus desitjos des de l’equitat, el respecte i la tolerància.”

Amb aquesta filosofia l’APFCIB ha coordinat aquest treball i ha comptat amb les administracions, les societats científiques, les associacions ciutadanes de dones i joves i persones expertes per a l’elaboració del material.


Per totes i tots aquells que no heu pogut assistir, però estigueu interessats/des en el tema, us informo que aquesta maleta està a disposició de prèstec gratuït, a excepció del transport, a qualsevol persona o entitat, prèvia sol.licitud al CIRD, al tel. 93.413. 27.21 o al email: CIRD@mail.bcn.es

Per aquelles altres que voleu imprimir-vos les guies didàctiques us adjunto l'enllaç.


Mostrari amb tots els mètodes anticonceptius treballats a les guies


Fes click si vols descarregar la guia
 didàctica per a joves
Fes click si vols descarregar la guia
 didàctica per a dones
















Aquesta maleta permet treballar i aprofundir sobre l'exercici del Dret a la salut sexual i reproductiva com a dret reconegut fonamental de la vida de les persones.

La maleta consta d'una part teòrica, on es presenten conceptes i definicions d'aspectes de la vida sexual i reproductiva de les persones, i un seguit d'activitats més pràctiques que tenen l'objectiu de que tant les i els joves com les entitats de dones puguin reflexionar sobre aquesta temàtica.

Es considera necessari oferir una visió allunyada dels estereotips i tabús que sovint envolten aquest àmbit de la vida de les persones, per tal que les relacions afectives i sexuals entre les persones joves puguin desenvolupar-se de manera responsable i autònoma.

En aquest video que han fet es proposa diferents films per poder treballar la salut sexual i reproductiva.






Així, aquest recurs pedagògic té un doble objectiu: col·laborar en la reducció de pràctiques nocives que perjudiquen especialment la salut de nenes i dones, la seva seguretat i autoestima; i avançar en la transformació dels rols estereotipats assignats als dos sexes tot aconseguint, d'aquesta manera, la seva coresponsabilitat en la construcció d'una societat més saludable.


CONTINGUTS DE LA MALETA:

 - 2 guies didàctiques: Una adreçada a professionals que treballen amb joves i una altra per a grups i entitats de dones.
- 1 mostrari amb tots els mètodes anticonceptius treballats a les guies.
- 1 CD Rom explicatiu.

Quaderns de Salut Sexual


Si vols descarregat'ho fes click a la imatge

Si vols descarregar-t'ho fes clic a la imatge















Si esteu interessats en obtenir més informació, podeu accedir a L’Observatori dels Drets Sexuals i Drets Reproductius (ODSiDR) és un espai impulsat des de l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears

L’ODSiDR té com a objectiu, oferir a tota la població, la informació general relacionada amb els Drets Sexuals i els Drets Reproductius a través de la xarxa i, alhora, consolidar-se com un servei de referència per a persones professionals del sector, grups de recerca, entitats i administracions, pel que fa a la documentació especialitzada en aquest àmbit.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols fer aportacions i comentaris, pots incorporar-los en aquest espai i en breu els veuras penjat. Gràcies per compartir les vostres opinions