Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Centenari de l'accés de les Dones a les Universitats espanyoles

Per obrir nous camins cal inventar; experimentar, 
créixer, córrer riscos, trencar les regles, 
equivocar-se ... i divertir-se. 
Mary Lou Cook


Ser dona i estudiar, anar a la universitat, escollir una carrera i excercir la professió, fins no fa gaire era impensable...

Avui us deixo un curtmetratge molt interessant que  he trobat al web del Centre Dolors Piera, en relació al Centenari de l'Accés de les Dones a les Universitats espanyoles (1910-2012). Es tracta d'un curtmetratge d'animació que realitza un recorregut històric sobre la presència de les dones a les universitats espanyoles, abans i després de l'aprovació de la Reial Ordre de 8 de març de 1910, per la qual es permetia l'accés de les dones a la universitat sense necessitat d'una autorització.

El curtmetratge recull les xifres i dades de l'evolució de la participació de les dones a les universitats durant aquest període, com ara que només abans del 1910, 36 dones s'havien llicenciat després d'haver obtingut un permís especial del Consell de Ministres, o bé que en l'actualitat les dones es troben infrarrepresentades en alts càrrecs universitaris o en determinades àrees de coneixement. Aquestes darerres dades posen de manifest que, recorregut més d'un segle des del Reial Decret del 8 de març de 1910, les dones han de seguir superant obstacles per assolir la plena igualtat d'oportunitats en l'àmbit acadèmic.






Florence Henrard, l'autora del curtmetratge, és cineasta d'animació: realitzadora i animadora de dibuixos i ninots. Ha treballat en pel·lícules personals ("Sortie de Bain", seleccionat a Cannes el 1995 o "Lili et li Loup" 1996) i en productores importants com Folimage, a França. Ha viscut 6 anys a Lleida creant l'estudi "TeatrePixel" amb Carles Porta amb qui va realitzar "La chanson de Satie", un curt sobre una cançó del francès Arthur H, pel·lícules d'encàrrecs i tallers d'animació amb infants i persones adultes. Ara, a Brussel·les, continua animant i impartint classes d'animació i de guió.









Centenari de l'accés de les dones a les universitats espanyoles en català








Centenari de l'accés de les dones a les universitats espanyoles en castellà i amb subtítols en francès


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols fer aportacions i comentaris, pots incorporar-los en aquest espai i en breu els veuras penjat. Gràcies per compartir les vostres opinions