Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ciutats Inclusives i Guia bàsica d’aliances locals en el sector social




L’impacte de la crisi i la necessitat de nous enfocaments integrals per abordar des del conjunt de la ciutadania el repte de la Inclusió obliguen a una revisió crítica i a la formulació de nous plantejaments. A Catalunya són moltes les ciutats que han elaborat i desplegat Plans d’Inclusió Social i que compten ja amb una experiència considerable en el testeig de solucions innovadores.


La Jornada de Treball “Ciutats Inclusives i Plans Locals d’Inclusió en la construcció europea”(veure programa), organitzada conjuntament per la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la xarxa Cities for Active Inclusion d’EUROCITIES, es proposa analitzar el recorregut fet fins ara, presentar els millors resultats assolits i debatre els reptes de futur a la llum del moment actual i en la perspectiva de la construcció europea i la cohesió social.





Representants de les ciutats europees que més han integrat la cultura de la inclusió social activa en la gestió de les seves problemàtiques socials presentaran les dificultats trobades i els èxits aconseguits. La presentació 
dels darrers plans d’inclusió adoptats permetrà contrastar amb la resta de ciutats els reptes del moment actual.

Es proporcionaran noves eines metodològiques i d’anàlisi i avaluació de resultats i l’actualització de la Guia metodològica de plans locals d’Inclusió i cohesió socialLa Guia bàsica d’aliances locals en el sector social, elaborada per ECAS en col·laboració amb l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona, serà presentada per  la Sonia Fuertes, secretària d’ECAS, on es donarà a conèixer els beneficis de la cooperació entre les administracions locals i les entitats socials en una taula rodona sobre ‘L’estratègia compartida amb la societat civil en l’elaboració i gestió de plans d’inclusió social’.





La Guia bàsica d’aliances locals en el sector social,  liderada per Frederic Cusí i Marc Botella,  ja està disponible online en versió PDF.   La guia analitza els beneficis de la cooperació entre les administracions locals i les entitats socials, els processos i la metodologia de construcció d’aliances i els factors d’èxit i fracàs amb l’objectiu d’ajudar a teixir lligams més sòlids.



L’acte tindrà lloc al Palau Macaya de l’Obra Social La Caixa i les inscripcions ja estan obertes: formulari online

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols fer aportacions i comentaris, pots incorporar-los en aquest espai i en breu els veuras penjat. Gràcies per compartir les vostres opinions