Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

La força del talent


“Al fin y al cabo, somos lo que hacemos para cambiar lo que somos. La identidad no es una pieza de museo, quietecita en la vitrina, sino la siempre asombrosa síntesis de las contradicciones nuestras de cada día”. 

(Eduardo GALEANO, “El libro de los abrazos”)



La Regidoria de Dones i Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona organitza el ‘Cicle de cinema D Barcelona: la força del talent’, que vol reflexionar sobre el valor del talent femení a partir dels relats biogràfics de tres dones: Séraphine Louis, Gala i Wajda, una nena d’onze anys que viu als suburbis de Riad (Aràbia Saudí).

"El rastreig del talent femení d’entre les diferents opcions fílmiques disponibles,ens ha portat a dibuixar un cicle que proposa repensar aquest valor a partir de tres relats biogràfics diferents.

Des del documental a la ficció, hem elaborat un tast divers que cerca posar en valor allò que sovint la història no recull.

Tres films que no només descriuen situacions sinó que s’interroguen a fons sobre la visibilització de les creacions artístiques en el món acadèmic en el cas de Séraphine, la intel·ligència creativa i el compromís social en el cas de Gala i la transformació de l’entorn a través de petits gestos en el cas de La bicicleta verda.

El desconeixement del talent femení, fruit de la seva invisibilitat històrica, troba en la tria d’aquestes tres biografies un exemple encoratjador que ens permet bescanviar el silenci i la negació de sempre per imatges i paraules que ens narren unes vides plenes de talent" (Francina Vila i Valls.-Regidora de Dona i Drets Civils-Ajuntament de Barcelona)



 El cicle de cinema ha començat aquest mes de gener as Cinemes Boliche. El preu de l’entrada és de 3 euros. Veure programació (en PDF)





§  27, 28 i 29 de gener es va veure | Séraphine (dir. Martin Provost) França-Bèlgica, 2008VOSC

Pel·lícula biogràfica sobre la vida de la francesa Séraphine Louis, més coneguda com Séraphine de Senlis. Tot i que es dedicava a netejar cases, la seva vertadera passió era la pintura i, gràcies a conèixer un marxant alemany fascinat per la pintura moderna i naïf, aconseguí ser valorada pels seus quadres malgrat que després la Història de l’Art no l’hi ha concedit el lloc que li correspondria. El film permet recórrer la singular biografia d’una dona que fou incompresa en el seu moment tot i el seu enorme talent artístic





§  17, 18 i 19 de febrer a les 20 hores | Gala (dir. Sílvia Munt) Espanya, 2003 Versió en català

Documental que proposa un recorregut per la vida d’Elena Dimitrievna Diakonova, Gala, des del lloc on nasqué (Kazan, Rússia), passant pels diferents llocs on va viure i mostrant les amistats i relacions que tingué. Un retrat polièdric construït a partir dels seus textos i dels escrits d’Anastasia Tsvetaieva, Paul Éluard o Dalí, i amb diferents entrevistes a persones properes. 

El dia 17 de febrer presentació de la pel·lícula a càrrec de Sílvia Munt.




§  17, 18 i 19 de març a les 20 hores | La bicicleta verda (dir. Haifaa Al-Mansour Aràbia Saudí-Alemanya, 2012 VOSC

 Wajda és una nena d’onze anys que viu en els suburbis de Riad (Aràbia Saudí) el desig de la qual és tenir una bicicleta, però en el seu context no està ben vist que les dones en tinguin. El film mostra com els desitjos més innocents esdevenen veritables aspiracions de llibertat dins d’un sistema totalitari, vist a través de la vitalitat d’una nena que conjuga al mateix temps innocència i valentia.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols fer aportacions i comentaris, pots incorporar-los en aquest espai i en breu els veuras penjat. Gràcies per compartir les vostres opinions