Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Per un 2013 lliure de retallades i desigualtats



Tanco la porta a un any que ha deixat empremta, i vull fer-ho obrint nou finestrons a les parets d'aquesta crisi,  que ha atrapat i tancat els somnis de moltes personesPerquè el demà sigui millor per a totes i tots nosaltres.

I res millor per fer-ho que amb un parell de calendaris 2013, que reflecteixen el compromís per la igualtat,
recordant-nos els 365 dies de l'any que els homes poden "respectar i relacionar-se d'igual a igual, en comptes d'imposar i dominar, un home que aprén a estimar i a estimar-se, que té cura i es buida, que expressa el seu dolor i la seva por. Un home sensible, vulnerable, proper, amigable i cooperatiu. Que alça la seva veu per la fi de l'homofòbia, el sexisme i la violència contra les dones. I s'uneix a elles en la seva lluita per una humanitat lliure de masclisme". Són fotografies pels 12 mesos de l'any, però sobretot una gran oportunitat perquè els homes s'uneixin a les dones en la lluita per una humanitat lliure de masclisme.





El Calendari 2013 'Per la igualtat i les noves masculinitats' impulsat pel Mòdul Psicosocial de Deusto-Sant Ignasi i el grup d'Homes per la Igualtat de Bilbao, mostra imatges que exemplifiquen aquests valors amb absoluta naturalitat, i en la seva elaboració van participar membres de Piper Txuriak i dones del seu entorn personal, que es van posar davant l'objectiu del fotògraf Guillem Cases en localitzacions interiors i exteriors de Pesués (Cantàbria) i Ugao-Miraballes.







El Calendari 2013 "La igualtat es dibuixa"

Com cada any, l'Ajuntament de Talavera ha publicat el Calendari d'Igualtat 2013 i les il · lustracions escollides han estat les aportades per l'alumnat de 18 centres educatius.





El calendari d'igualtat 2013 "sobre investigadores en física nuclear"

La Comissió d'Igualtat de la Facultat de Física de la UB, en col · laboració amb la Societat Catalana de Física, filial de l'Institut d'Estudis Catalans, ha editat el nou Calendari d'igualtat 2013, en el qual cada mes es dedica a una investigadora en física nuclear.

Amb el Calendari d'igualtat 2013, any que coincideix amb el centenari de la publicació del model d'àtom de Niels Bohr -un dels punts d'inflexió en la història de la ciència-, es pretén contribuir a la difusió de les experiències vitals d'aquestes investigadores i despertar la curiositat cap a les seves aportacions científiques.

Les dotze investigadores que apareixen en el Calendari d'igualtat 2013 són: Marie Sklodowska Curie, Harriet Brooks, Lise Meitner, Ellen Gleditsch, Edith Hinkley Quimby, Marietta Blau, Irène Joliot-Curie, Katharine Way, Maria Goeppert Mayer, Marguerite Catherine Perey, Gertrude Scharff Goldhaber i Chien-Shiung Wu. Totes elles, la majoria desconegudes, han contribuït molt significativament a donar resposta als enigmes que planteja la física nuclear. 

En molts casos, per poder treballar en aquesta disciplina, van haver de superar un entorn social hostil, a més de les dificultats per conciliar la investigació amb la vida familiar. Sovint van haver de lluitar contra el menyspreu o la discriminació i van haver de fer front, fins i tot, a l'exili. Amb tot, també van rebre el suport d'altres científics col·laboradors. Moltes d'elles van ser activistes pels drets de les dones.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols fer aportacions i comentaris, pots incorporar-los en aquest espai i en breu els veuras penjat. Gràcies per compartir les vostres opinions