Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Ajudar els altres et farà més feliç". Elsa Punset



 "Les persones ajudem perquè som capaços de sentir i de posar-nos en la pell dels altres. Ajudar genera felicitat personal i col·lectiva"
Elsa Punset

Il.lustració Charlie Terrell

Avui es celebra el dia internacional de la felicitat. És una bona ocasió per recuperar la teoría de la felicitat d’Elsa Punset, escriptora, filòsofa i experta en intel·ligència social i emocional.  L'Elsa va fer un estudi en el qual destaca l'afirmació que els millors moments de felicitat de les persones estan relacionats amb la solidaritat i les relacions afectives .








Teoria de la Solidaritat d'Elsa Punset.- "Es pot afirmar que les persones ajudem perquè som capaços de sentir i de posar-nos en la pell dels altres. Ajudar genera felicitat personal i col·lectiva".
Aquesta és la teoria de la solidaritatque Elsa Punset, escriptora, filòsofa i experta en intel·ligència social i emocional, s'ha elaborat a partir dels resultats obtinguts després de la participació de nombrosos col·laboradors d'ONG en una macroenquesta. Aquesta hipòtesi sobre la teoria de la solidaritat és sobre la qual es sustenta la campanya SOMOS 2012.

Elsa Punset, que és la directora del Laboratori d'Aprenentatge Social i Emocional de la Universitat Camilo José Cela, afirma que "l'altruisme és alhora innat i après. Naixem empàtics, amb la capacitat de posar-nos en la pell dels altres i de patir i gaudir amb ells i podem aprendre a potenciar aquesta capacitat o, al contrari, a ofegar-la. Els models socials que mostren comportaments altruistes ajuden molt a la societat".

L'estudi dirigit per Elsa Punset per comprovar la hipòtesi sobre la solidaritat humana s'ha fet a través d'un qüestionari de deu preguntes, que ha estat respost per més de 40.000 persones del nostre país en molt pocs dies. Entre les conclusions destaca l'afirmació que els millors moments de felicitat de les persones estan relacionats amb la solidaritat i les relacions afectives.


"En temps de crisi, on veiem que els governs no arriben a tot, és fonamental despertar la capacitat activa d'ajuda de les persones que formen part d'una societat. Ens necessitem, i cada dia més perquè som més, i per sobreviure i prosperar haurem de col·laborar més ", afegeix Punset. ( Font: Mans unides)






1 comentari:

  1. Aquesta ajuda mutua ens esta fent superar la crisi amb alegria, bon humor i una certa esperança de millora

    ResponElimina

Si vols fer aportacions i comentaris, pots incorporar-los en aquest espai i en breu els veuras penjat. Gràcies per compartir les vostres opinions